27-03-2023

El laberint del reciclatge a la fira de Ripoll

Tornar
Actualitzat 2023-03-31

Aquest cap de setmana hem donat la benvinguda a la primavera amb el nostre laberint del reciclatge, instal·lat a la fira de les 40 hores de Ripoll.

Una fira muntada dins del poble de Ripoll, amb un quilòmetre i mig de recorregut, i en la qual s’hi han pogut trobar paradetes amb tot tipus de productes i serveis, així com també, amb diverses activitats per nens i actes lúdics que acompanyaven la fira amb animació infantil, activitats, circuits i tallers de manualitats per a la mainada.

Dins de totes aquestes propostes de joc de carrer, s’hi trobava el nostre esperat laberint inflable, però en aquesta ocasió, transformat en un espai de joc sobre el reciclatge, amb la intenció de conscienciar sobre la necessitat de reciclar per a cuidar al planeta, i oferint així una activitat on nens i famílies podien jugar alhora que aprenien a reciclar.

Val a dir, que hem trobat forces nens i nenes que han treballat a l’escola el tema del reciclatge, i venien molt motivats a mostrar els seus coneixements. Molts pares també ens indicaven que ells també reciclaven, però a dins del laberint s’hi trobaven algunes trampes amb materials i objectes per classificar en els cubells del reciclatge, que havien d’anar directament a la deixalleria, i els quals els participants no sabien a quina fracció de reciclatge havia d’anar. En definitiva, el laberint s’ha convertit en un espai aprofitat per ensenyar i aprendre a través d’una dinàmica en família, i en un entorn lúdic i de cap de setmana.

 L’activitat del laberint del reciclatge anava recolzada per el Consell Comarcal del Ripollès, encarregat de fer aquesta labor de conscienciar a les famílies sobre el reciclatge, i els quals regalaven també les bosses per a la separació dels residus. Així doncs, estem segurs que a la majoria de cases del Ripollès hi haurà aquestes bosses ben exposades, que ajudaran a reciclar encara més, obtenint uns millors resultats per a la cura del medi ambient.

A la fira de comerç i serveis de Ripoll hi van venir famílies de tot el Ripollès, vam trobar a gent de Les Llosses, de Campdevànol o de Vilallonga del Ter, però també van venir moltes famílies de Vic, Torelló, i també alguna família que es va presentar de Granollers i Sabadell, és a dir, és una fira important que acull a visitants d’arreu de Catalunya.

Ens ha sorprès gratament l’interès d’infants i famílies, la seva participació, i tornem molt contents de la feina feta. Una activitat de carrer convertida en una experiència genial amb l’activitat del laberint del reciclatge. Esperem poder tornar a engegar aquesta activitat novament i molt aviat, a nous pobles i ciutats de Catalunya, on poder treballar la importància del reciclatge i la sostenibilitat.

Posts relacionats

 • 10 / GEN
  El maquillatge de fantasia o pinta cares és una activitat per a festes infantils de tota mena!

  El maquillatge de fantasia o pinta cares és una activitat per a festes infantils de tota mena!

  Una de les activitats estrella de qualsevol festa infantil és l'activitat de pinta cares, o com diuen els professionals, el maquillatge de fantasia.

  Des de Plus Arts l'oferim des dels nostres inicis, ja que és un taller infantil de maquillatge que sempre agrada moltíssim als nens i nenes.

 • 25 / MARÇ
  Organitzar una festa fi de curs

  Organitzar una festa fi de curs

  Organitzar una festa fi de curs no és una feina fàcil, doncs hi ha un munt de factors importants a l’hora d’organitzar la vostra festa fi de curs. En aquesta entrada del bloc, us donarem alguns consells per a organitzar la vostra festa fi de curs i fer que aquesta sigui un èxit garantit.

Activitats relacionades

 • Activitat inflable | Laberint

  Activitat inflable | Laberint

  El laberint inflable disposa de dos recorreguts amb diferents nivells de dificultat, per a què hi puguin jugar nens i adults. El lloguer de l’activitat del laberint inflable és genial per a festes i esdeveniments de tot tipus. Amb un cronòmetre els participants podran jugar a aconseguir grans reptes dins del laberint inflable.

  Veure més

Pressupost per a activitats infantils

Formulari

Envia’ns les teves dades i ens posarem en contacte amb tu.