23-03-2020

Activitats infantils i familiars per fer a casa

Tornar

Des de Plus Arts sempre estem al vostre costat quan es tracta de viure dies en família, és per això que en aquest moment que estem vivint no us volíem deixar sols.

Volem estar al costat dels infants, nens i nenes i dels seus pares, per a què pugueu seguir endavant i gaudir de cada instant en família, des de casa.
A continuació us proposem algunes activitats creatives i educatives, que podeu fer des de casa amb els nens i nenes. De ben segur que us ho passareu d’allò més bé.

Us farem una presentació de les propostes lúdiques i educatives, però de ben segur que si busqueu informació pels noms que us detallem, trobareu molta informació i idees de com aplicar aquestes activitats a casa amb els vostres fills i filles. Posar en practica aquestes activitats amb els nens i nenes us serà molt fàcil, ja que ells ho fan contínuament a l’escola, i s’ho passaran d’allò més bé.

De ben segur que els nens i nenes us agrairan que els prepareu propostes innovadores. Pares i mares, utilitzar elements quotidians que tingueu per casa i deixar volar la vostra imaginació serà la clau per a què els infants estiguin entretinguts i puguin passar la quarantena amb activitats divertides.

Tingueu clar una cosa ben important, i és que de tot s’aprèn. Per tant, aquests dies els nens i nenes aprendran moltíssim al vostre costat.

Propostes lúdiques i educatives per a fer a casa

En aquestes activitats que us detallarem, inclourem l’edat a les que poden anar dirigides, però no tingueu por de deixar participar a nens més grans d’aquestes activitats, perquè tot són experiències fantàstiques i cada nen i nena en podrà gaudir al seu nivell i segons la seva vivència gaudirà de l’experiència d’aprenentatge d’una manera o un altre.
 • De 6 a 12 mesos: La panera dels tresors, amb materials de diferents volums i diferents pesos, per a què puguin experimentar.
 • De 12 mesos a 6 anys: Experimentació amb safates, amb tot tipus d’elements: sorra, farina, llenties o cigrons... i combinant amb culleres i gots o recipients per a fer transvasaments.
 • A partir de 12 mesos: Joc Heurístic, amb pedres, cigrons, oueres.
 • De 2 a 7 anys: El Joc Simbòlic, amb la cuineta, nines, i deixant volar la imaginació per a reproduir la vida dels adults.
 • De 3 a 10 anys: Activitat mons imaginaris, amb safates d’experimentació i incloent ninots, animals, troncs i materials per interactuar.
 • De 3 a 12 anys:
Contes i Titelles. Contes tradicionals per als més petits, o contes inventats els més grans. Crear, imaginar, escriure, representar... un treball lingüístic fantàstic.

Escoltar música i ballar. Per a moure el cos, ballar és una bona activitat per a tota la família. Trobareu molts instructors de zumba i animadors infantils que us presentaran balls fantàstics per a nens.

Activitats de moviment. Preparar circuits de psicomotricitat serà genial per al treball motriu dels nens i nenes. Saltar, córrer o arrossegar-se serà perfecte perquè els nens i nenes gastin energia. A més, podeu utilitzar els coixins, tamborets, cadires i material que teniu per casa per a fer un circuit motriu d’allò més original.

Receptes de cuina. No és necessari que sempre siguin receptes infantils i receptes dolces. Els nens i nenes agrairan poder aprendre a cuinar-se el dinar, com per exemple, tallar la verdura o fer-se una truita. Algun dia també podeu gaudir fent unes galetes o un pastís.

Tallers i manualitats creatives. Amb cartolines, colors o retoladors i tisores, podeu deixar la vostra imaginació per a elaborar boniques creacions. A més, podeu aprofitar els rotllos de paper del wc, envasos o taps com elements reciclats per a les vostres manualitats i tallers infantils.

Jocs de construccions. Construir amb tot tipus de peces serà una activitat divertida i on aprendran les lleis de la física, l’equilibri i la composició espacial.

Mandales. Podeu imprimir mandales per pintar, però també es poden fer mandales efímeres, amb objectes de la natura, com pedres o pals.

Trencaclosques. Els puzles o trencaclosques són una bona activitat de concentració per als moments més tranquils.

A part de totes aquestes activitats infantils i familiars, no cal oblidar els hàbits que formen part de les rutines diàries, com la higiene personal al aixecar-se, com rentar-se la cara, les dents i pentinar-se, vestir-se sols a partir dels 3 anys, el endreçar les joguines i l’habitació, o col·laborar en les activitats familiars necessàries per a la convivència, com preparar l’esmorzar, parar i desparar la taula, ajudar a fer el dinar, posar la rentadora i estendre la roba, i molt més.

Totes aquestes activitats formen part de la rutina diària habitual, i a més, són unes tasques ideals per a l’aprenentatge dels nens i nenes.

Posts relacionats

 • 05 / MARÇ
  Activitats imprescindibles per a festes fi de curs

  Activitats imprescindibles per a festes fi de curs

  Us expliquem quines són les activitats imprescindibles i que millor funcionen per a festes fi de curs d’escoles. Activitats infantils i familiars per a totes les edats i per a tots els nens i nenes de la festa final de curs.

 • 24 / AGO
  Jocs de fira amb l’activitat My Little Carnival a la programació Som Estiu de Terrassa

  Jocs de fira amb l’activitat My Little Carnival a la programació Som Estiu de Terrassa

  Un any més, la programació Som Estiu de Terrassa ha comptat amb la presència de Plus Arts. Cada any hi participem amb els nostres espectacles i les nostres activitats infantils per a viure en família. Aquesta vegada, el Som Estiu de Terrassa, ha tingut una activitat molt especial: l’activitat My Little Carnival de Plus Arts. Una proposta d’activitats familiars per a gaudir dels jocs de fira més autèntics, amb tota la família.

  My Little Carnival és una activitat infantil i familiar plena de jocs i de diversió, on els nens i nenes i els seus acompanyants, podran passar una fantàstica vetllada, jugant i manipulant tots els jocs de destresa i jocs d’habilitat que tindrem preparats per a tots els participants.

Pressupost per a activitats infantils

Formulari

Envia’ns les teves dades i ens posarem en contacte amb tu.