11-03-2019

Com fer participar als nens de la festa fi de curs

Tornar

Les festes fi de curs són una bona opció per a poder-les organitzar des de l’escola, amb l’ajuda dels mestres i també de l’organització de mares i pares: l’AMPA o AFA.

Moltes vegades són els pares i mares dels AMPAS, o els propis mestres o directors de les escoles, els que organitzen i fan possible la festa fi de curs. Però, us imagineu poder fer partícips als nens i nenes de l’escola, que en realitat són els que gaudiran de la festa fi de curs en primera persona?

Per a què els nens i nenes s’involucrin i puguin posar el seu granet de sorra en la festa fi de curs, serà necessari que els mestres puguin fer una bona planificació de les feines i tasques necessàries a realitzar. I que millor que poder-les vincular amb el currículum escolar, aprofitant que tot el treball i la preparació de la festa fi de curs pugui servir per estudiar i treballar els continguts que ens permeten en cada matèria, de manera que els nens i nenes a part de treballar amb emoció, puguin aprendre.

En definitiva, serà un conjunt d’activitats que els ajudarà a preparar la festa fi de curs, i a més, podran aprendre un munt de coses, que podran ser inclús avaluades pels mestres. Des de Plus Arts sempre pensem que quan hi ha emoció, hi ha aprenentatge.

Des de l’àrea de visual i plàstica, els nens i nenes podran fabricar la decoració per a al festa fi de curs.

També podran ser els creadors del cartell de la festa fi de curs, on hauran de detallar tota la informació necessària: lloc, horaris, i hauran de pensar un títol original i atractiu per a la festa. A més, podran elaborar des de l’àrea de llengua, una carta informativa per als pares i familiars.

Podran treballar les matemàtiques, distribuint el pressupost per a totes les activitats necessàries de la festa: menjar, activitats infantils i familiars, inflables o jocs gegants, hauran de tenir en compte el cost de la impressió dels cartells, i altres gestos que suposin el poder fer la festa fi de curs.

Inclús allargan’t-ho, els més grans podran escriure una sol·licitud a la directora de l’escola per demanar quin cost tindrà el fet de poder obrir l’escola i el pati en cap de setmana, esperant així la seva contestació, i treballant aspectes i formes textuals i la redacció de sol·licituds, exposicions i cartes.

També possiblement s’haurà de preparar una exposició informativa, en viu i en directe davant d’un públic interessat.

Els nens i nenes són un potencial de creativitat que no s’ha de deixar perdre, i segur que sorprendran als adults amb les seves idees i jocs originals, que faran que la festa fi de curs sigui una festa única i molt especial.

També podran pensar i dissenyar el menú de la festa, tenint en compte que sigui un menjar saludable i ideal per a nens i adults. Així com també podran treballar les al·lèrgies i intoleràncies que poden existir.

En definitiva, la festa fi de curs ens oferirà un treball intersdisicplinar que es podrà allargar tant com els mestres ho desitgin, y on els nens podran treballar en equip i de manera cooperativa per fer possible que la festa fi de curs es converteixi en una gran festa, esperada amb una il·lusió per part de tots els nens i nenes de l’escola.

Els nens treballaran un tema proper, original i diferent, i ho faran amb il·lusió , ja que serà per la seva festa. Amés, lluitaran per un objectiu comú, de manera que els mestres únicament hauran d’encaminar i conduir l’experiència per a què de manera màgica es produeixi l’aprenentatge i sigui un projecte meravellós.

Posts relacionats

 • 02 / NOV
  La castanyera de Plus Arts ha sortit al carrer a repartir castanyes

  La castanyera de Plus Arts ha sortit al carrer a repartir castanyes

  Amics, heu escoltat la noticia?

  El passat dissabte dia 28 d’octubre, la senyora castanyera de Plus Arts va sortir al carrer per a repartir castanyes! Si, si, castanyes... però de veritat!

  I és que el servei del castanyer i la castanyera de Plus Arts és un clàssic que mai no pot faltarà les celebracions de la castanyada i halloween.

 • 04 / FEB
  Mascares de carnestoltes pintades amb sorra de colors

  Mascares de carnestoltes pintades amb sorra de colors

  Les mascares de carnaval pintades amb sorra de colors marcaran la diferència, i tots els convidats de la festa quedaran meravellats de la originalitat, a la vegada que llueixen les boniques mascares de carnaval pintades amb sorra.

Pressupost per a activitats infantils

Formulari

Envia’ns les teves dades i ens posarem en contacte amb tu.