15-09-2017

El taller de panellets és l’activitat infantil més esperada per a la festa de la castanyada

Tornar

Quan arriba la festa de la castanyada, els nens i nenes es preparen per a gaudir-la en plenitud i seguint la tradició. És per això, que menjar les castanyes i els panellets mai no pot faltar en la festa de la castanyada.

El taller de panellets és una de les activitats infantils que més agrada als nens i nenes, i per aquest motiu, des de Plus Arts, us convidem a realitzar el taller de panellets amb nosaltres.

Els nostres monitors us ensenyaran pas per pas com es realitzen els panellets. Primerament, us explicaran com es fa la massa dels panellets, i seguidament, els nens i nenes, i fins i tot els adults, podran elaborar els seus panellets per a endur-se’ls a casa.

Hi ha molts tipus de panellets: els panellets de pinyons, els panellets d’ametlla, els panellets de coco, i fins i tot, els panellets de xocolata!

Taller de panellets per a la festa de la castanyada

Cada participant del taller de panellets de Plus Arts, podrà decidir la forma que li donarà a la massa, realitzant així un taller creatiu de panellets. I seguidament, cadascú podrà decorar el panellet amb els complements que més els agradin.

De ben segur que tots els panellets seran molt creatius i molt originals, però el més important és la massa, realitzada amb la recepta tradicional de la iaia, la que mai, mai falla.

I vosaltres, que sabeu la recepta dels panellets? A continuació us en deixem una de ben bona:

Recepta de la massa per fer panellets

Aquesta recepta de massapà està pensada per a poder fer unes 50unitats de panellets, el que equival a 1kg de massa de panellets.

Els ingredients que necessitarem per a fer la massa dels panellets són els següents: 500gr d’ametlla crua mòlta o farina d’ametlla. 400gr de sucre, 100gr de patata cuita que equival a una patata mitjana, ratlladura de llimona i un rovell d’ou.

Els ingredients per a decorar els panellets, seran segons el gust de cadascú: ametlla, coco, pinyons, xocolata... caldrà deixar volar la imaginació i realitzar panellets molt creatius.
Una vegada ja tenim a punt els ingredients, podrem començar a preparar la massa per als panellets, seguint els passos següents:

Primerament caldrà coure una patata sencera amb la seva pell, durant uns 15-20minuts. I un cop estigui cuita, la podrem pelar i deixar refredar, per a poder-la aixafar amb una forquilla. Ens faran falta 100grams de patata cuita i xafada.

Una vegada la patata estigui freda, podem posar-la en un bol gran, i afegir els 400grams de sucre, la ratlladura de llimona, els 500gr d’ametlla mòlta i el rovell d’ou.
Ara sí, una vegada tinguem tots els ingredients ben barrejats, ja tindrem la massa preparada, així de senzill. I podrem preparar els panellets individuals donant forma a la massa.

Sabeu quin és el secret de la iaia? Els panellets queden molt millor si es deixa reposar la massa d’un dia per l’altre a la nevera.

Per acabar, caldrà decorar cada un dels panellets amb els ingredients que més agradin a cadascú.

Finalment, abans de menjar-los, caldrà posar-los al forn, que haurem prèviament escalfat a 180 graus, durant 10-12minuts.

Esperem que us agradi la nostra recepta de massa de panellets, i que pugueu gaudir amb nosaltres del nostre taller infantil de panellets per a la festa de la castanyada!

Posts relacionats

 • 26 / MARÇ
  Com funciona un toro mecànic

  Com funciona un toro mecànic

  Com funciona un toro mecànic? Aquesta és la pregunta del milió! Són un munt d’organitzadors de festes el que ens han preguntat una i mil vegades com funciona un toro mecànic, abans de contractar el servei.

  I és que un toro mecànic és una atracció mecànica, la qual, se li ha de donar una consideració especial, només pel simple fet que no és un inflable, sinó una activitat mecànica que funciona amb tota una sèrie de mecanismes electrònics i de sensors de moviment.

 • 31 / OCT
  Servei de cocció de castanyes per esdeveniments

  Servei de cocció de castanyes per esdeveniments

  El coure les castanyes i deixar-les al punt, no és feina senzilla. És per això que des de Plus Arts comptem amb la col·laboració d’una de les parelles de castanyers amb més experiència del sector.

Pressupost per a activitats infantils

Formulari

Envia’ns les teves dades i ens posarem en contacte amb tu.