23-09-2019

Fer cagar el tió gegant amb animació

Tornar

El caga tió és un personatge nadalenc que sorgeix d’una tradició catalana especialment pensada per a gaudir-la amb els nens. Antigament, quan arribava el nadal, les famílies agafaven un tronc de fusta ben gros i el cremaven a la llar de foc, en forma d’agraïment als arbres i a la fusta, que permetia tenir mobles, taules i mobiliari a les seves llars.

Avui en dia, la tradició del caga tió ha evolucionat, i s’ha materialitzat, convertint-se en una tradició pensada per a què els nens i nenes de casa rebin regals per nadal.

El caga tió es fabrica amb un tronc de fusta, quan més gran millor, i en aquest se li dibuixa una cara somrient en forma de personatge vivent. A més, és tradició que el caga tió porti una barretina al cap, i una manta de quadres ben gruixuda per a què no passi fred.

Una vegada els nens i nenes surten al bosc i troben el seu caga tió (també hi ha qui busca un tronc i se’l fabrica), poden portar-lo a casa per alimentar-lo. Aleshores, seran els infants, els que donaran de menjar al caga tió gegant per a què vagi creixent i fent la digestió, per a què el dia de nit bona, el dia abans de nadal, pugui cagar tots els regals.

Però sabeu què? Per a què el caga tió gegant cagui els regals, serà important que els nens i nenes puguin agafar uns pals de fusta i piquin a la seva esquena, cantant la cançó tradicional del caga tió. Així doncs, amb aquesta festa de nadal, el personatge deixarà anar tots els regals sota la manteta, per als nens i nenes de cada casa.

Al ser una tradició catalana tan esperada i estimada pels nens i nenes, des de Plus Arts, ens vam replantejar poder-la portar en forma d’activitat infantil de nadal, per a gaudir-la amb els nostres clients, al carrer, a les fires de nadal, en centres comercials o associacions de comerciants. També és una activitat molt contractada per ajuntaments, que desitgen portar el servei del caga tió gegant als seus pobles i ciutats.

Des de Plus Arts disposem de cinc caga tios, que són els encarregats de donar felicitat a tots els nens i nenes per nadal.

Els caga tió gegants que disposem sempre s’ofereixen amb animació. Per exemple, tenim l’espectacle d’animació del caga tió, en el qual, dos canta autors professionals, toquen diferents instruments i fan música i cançons de nadal per anar escalfant motors i finalment poder fer la gran cagada del tió amb tots els nens de la festa.

O bé, també portem el servei del caga tió gegant amb animadors que van disfressats de pastors, i són els encarregats de dinamitzar el servei del caga tió per a què tots els nens puguin picar, cantar i obtenir el seu regalet.

En tot cas, l’animació amb el caga tió gegant sempre és un èxit, i ara més que mai, omplir els carrers, els centres comercials i les fires de nadal és més fàcil que mai, amb aquest servei tan original, divertit i esperat pels nens i nenes i les seves famílies.

Posts relacionats

 • 01 / ABR
  Contractar jocs gegants per a festes de nens

  Contractar jocs gegants per a festes de nens

  Estàs pensant en organitzar una gran festa infantil i familiar? No dubtis contractar els jocs gegants de fusta, una activitat infantil on nens i nenes de totes les edats s’ho passaran d’allò més bé.

 • 13 / SET
  Les millors activitats per a celebrar una Castanyada tradicional amb nens

  Les millors activitats per a celebrar una Castanyada tradicional amb nens

  Una de les pròximes festes tradicionals que celebrarem és la castanyada, i que millor que fer-ho amb la família i amb activitats de castanyada per nens.

  Des de Plus Arts disposem de molts tallers infantils de castanyada, en el que els nens podran fer manualitats de castanyada pensats per a ells, per crear, no només objectes divertits, sinó també titelles de castanyada, amulets de la sort, xapes, o altres tallers infantils de manualitats temàtics per a la festa.

Pressupost per a activitats infantils

Formulari

Envia’ns les teves dades i ens posarem en contacte amb tu.